Architectuurfotografie

Het verhaal van jouw ruimte

Architectuurfotografie

Fotografie voor architecten, aannemers & bouwgerelateerde bedrijven

Als vakman heb je vaak veel tijd en moeite geïnvesteerd om een ontwerp uit te werken. Met foto’s van jouw werken komen ze echt tot leven. In samenspraak probeer ik het gevoel weer te geven dat een ruimte het best weerspiegelt. Fris en strak of toch eerder kleurrijk en sfeervol?

Foto’s van architectuur zijn de perfecte manier om je te profileren in de markt of om reclame te maken. Deze foto's worden meestal jarenlang gebruikt en zijn vaak het uithangbord van je onderneming. Het zijn de eerste indrukken die klanten in zich opnemen.

Architectuurwedstrijden kunnen haast niet meer zonder geweldige beelden. Steeds meer worden ze ook gebruikt voor sociale media. Of misschien heb je professionele foto’s nodig om een bouwproject te promoten?

In samenspraak met de ontwerper wordt er een resultaat geleverd met aandacht voor kleur,
compositie & geometrie. Zo weerspiegelen de foto’s wat jij helemaal in gedachten had.

Deze nauwkeurig ontwikkelde foto's worden vaak over een langere tijdspanne gebruikt voor verschillende doeleinden. Samen wordt er vanaf meet af aan gekeken hoe we samen de perfecte foto's kunnen maken waar jullie jaren plezier van gaan hebben.


Expertise van een architectuurfotograaf

Jarenlange ervaring in binnen- en buitenland zorgt ervoor dat er efficiënt gewerkt kan worden met oog voor detail. Waar nodig kan er met assistenten gewerkt worden waardoor het de hele shoot vlot kan verlopen. Elke ruimte wordt nauwkeurig 'gestaged', wat wil zeggen dat er elementen worden toegevoegd en weggehaald uit de foto zodat er geen afleiders zijn van de prachtige architectuur.

Naar elke opdracht wordt een volledige studiokit meegebracht samengesteld door de jaren heen specifiek voor architectuur. Gespecialiseerde lenzen, verlichting, iPad, etc.


Volledige controle over het proces

Bij elke opdracht wordt er gekeken naar wat er precies nodig is om het verhaal van ruimte te vertellen. Een iPad wordt voorzien waardoor jij als expert het hele proces van de foto kan overzien. Een meubel toch iets meer links? Geen enkel probleem meer doordat alle betrokken personen gemakkelijk kunnen meevolgen.


Unieke beelden voor levendige gebouwen

De meeste van mijn foto's bestaan uit 10 tot 100 individuele foto's die daarna handmatig worden samengevoegd tot één samenhangend verhaal. Het resultaat zijn unieke beelden die je moeilijk elders gaat kunnen vinden.

Als je op zoek bent naar de goedkoopst mogelijke binnen-en-buiten foto's, gaat dit misschien niet interessant zijn. Als je daarentegen op zoek bent naar betaalbare kwaliteitsbeelden die werkelijk iets zeggen over jou ontwerpen, dan ben je aan het juiste adres.

 


Als ARCHITECTUURfotograaf actief in diverse regio's zoals: Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, DOETINCHEM, Rotterdam, Zwolle, Antwerpen, Brussel, Hasselt, Gent